| |     ћирилица | english  
Naslovna
Vesti

Radovan Stojanović, ambasador Republike Srbije u Siriji, odakle se na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Hašemitska Kraljevina Jordan, predao je kopije akreditiva generalnom sekretaru jordanskog Ministarstva spoljnih poslova i iseljenika, ambasadoru Jusefu Al-Batajnehu.

Ceremonija je upriličena u prostorijama Ministarstva spoljnih poslova i iseljenika Hašemitske Kraljevine Jordan u Amanu.

U srdačnom razgovoru, generalni sekretar Bataineh podsetio je da su odnosi između dve države dugi više od 70 godina, kao i da je jordanska ambasada u Beogradu bila jedna od prvih ambasada Kraljevine. Poželeo je uspešan početak obavljanja dužnosti ambasadoru Stojanoviću u Amanu.

Ambasador Stojanović je zahvalio sagovorniku na prijemu i izrazio uverenje da će u narednom periodu biti proširena i unapređena politička i ekonomska saradnja između dve prijateljske države.

Tokom posete realizovan je i kraći kurtoazni susret ambasadora Stojanovića sa šefom Diplomatskog protokola Hašemitske Kraljevine Jordan, ambasadorom Mohamadom Al Zanaitijem.


Verzija za štampu
Vesti
Vesti
Arhiva vesti