| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Kontakt

 

Амбасадор: Радован Стојановић

Адреса: Mazzeh Eastern Villas, Farabi Street, Damascus, Syria.

Телефони: +963 11 6120682, +963 11 6120683

Факс: +963 11 6120684

Е-мејл: srb.emb.syria@mfa.rs

Интернет сајт: www.damascus.mfa.gov.rs

 


 
 
 
ПОЧЕТАК РАДА НОВОГ ПОРТАЛА ЗА СТРАНЦЕ И ПРОМЕНА ВЕБ АДРЕСЕ еКОНЗУЛАТА

Обавештавамо да је почео са радом нови Портал за странце на коме су обједињене све услуге које државни органи Републике Србије пружају странцима, укључујући и електронско подношење захтева за све типове виза (виза Ц за краћи боравак и виза Д за дужи боравак), по свим основама.

На сајту Министарства спољних послова Републике Србије је постављен нови банер са Порталом за странце „Welcome to Serbia“. Такође, обавештавамо да је дошло до промене веб адресе еКонзулата, те се сада исти налази на следећој адреси: https://euprava.gov.rs/ekonzulat


Одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

Обавештавамо да је министaр спољних послова Републике Србије господин Ивица Дачић, 14. марта о.г. донео одлуку број 24-596/30-2024/01 о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре.

Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете извршити на следећим линковима:

www.mfa.gov.rs и

www.dijaspora.gov.rs/konkursi2024


Одржавање конзуларних дана у Аману

Поштовани грађани,

Обавештавамо да ће Амбасада Републике Србије у Дамаску одржати КОНЗУЛАРНЕ ДАНЕ у хотелу „Fairmont Amman” у Аману 5. и 6. марта 2024. године у времену од 09.00 до 14.00 часова (адреса: Hotel Fairmont Amman, 5th Circle Abdoun, Beirut Street 6, Amman 11183, Jordan).

С тим у вези, упућујемо јавни позив српским држављанима који бораве у Јордану да се јаве Амбасади Републике Србије у Дамаску, како би се пријавили за обављање конзуларних радњи.

На конзуларним данима у Аману ће бити извршене следеће конзуларне радње:

- Издавање путног листа (41 ЕУР),

- Пријава брака (14 ЕУР) и рођења деце и упис деце у Матичне књиге рођених (МКР) (9 ЕУР),

- Легализација јавних исправа (уверења, сертификати, атести, дипломе, сведочанства и слично) (44 ЕУР), - Подношење захтева за пријем у држављанство Републике Србије (67-75 ЕУР),

- Овера потписа на приватној исправи (изјаве, пуномоћја, сагласности и слично) (41 ЕУР), - Увођење у војну евиденцију регрута-војних обавезника (2 ЕУР) и

- Пријава чињенице смрти држављанина Републике Србије у иностранству (11 ЕУР).

За пријаву учешћа на конзуларним данима у Аману и допунске информације можете се обратити Амбасади Републике Србије у Дамаску на телефоне: +963 11 6120682, 6120683 и путем е-мејла на: srb.emb.syria@mfa.rs.

Молимо да још једанпут проверите да ли сте прибавили потребну документацију која је неопходна за одређену конзуларну услугу.

Документација неопходна за пријаву рођења детета и пријаву закључења брака, као и за упис у евиденцију држављана РС неопходно је да претходно буде прописно легализована, преведена на српски језик од стране овлашћеног тумача, као и превод да буде легализован (сваки инострани извод, као и превод иностраног извода на српски језик да поседује печат органа који је тај извод издао, печат Министарства правда ХК Јордан и печат Министарства спољних послова ХК Јордан, на основу којих вршимо надоверу – легализацију, стављајући печат Амбасаде Републике Србије).

Молимо да за сваку конзуларну услугу донесете тачан износ таксе. Плаћање таксе се врши искључиво у еврима или доларима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова