| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Kontakt

 

Амбасадор: Радован Стојановић

Адреса: Abu Rummaneh, Al-Jalla str. 18, P.O. Box 739, Damascus, Syria.

Телефони: 00963 11 333 6 222

                   00963 11 3333069

                   00963 11 3336581

Факс: 00963 11 3333690

Е-мејл: srb.emb.syria@mfa.rs

Интернет сајт: www.damascus.mfa.gov.rs

Почасни конзул: Саргон Елиас, мобилни телефон: 00963 95599690


 
 
 
Вести

Радован Стојановић, амбасадор Републике Србије у Сирији, одакле се на нерезиденцијалној основи покрива Хашемитска Краљевина Јордан, предао је копије акредитива генералном секретару јорданског Министарства спољних послова и исељеника, амбасадору Јусефу Ал-Батајнеху.

Церемонија је уприличена у просторијама Министарства спољних послова и исељеника Хашемитске Краљевине Јордан у Аману.

У срдачном разговору, генерални секретар Батаинех подсетио је да су односи између две државе дуги више од 70 година, као и да је јорданска амбасада у Београду била једна од првих амбасада Краљевине. Пожелео је успешан почетак обављања дужности амбасадору Стојановићу у Аману.

Амбасадор Стојановић је захвалио саговорнику на пријему и изразио уверење да ће у наредном периоду бити проширена и унапређена политичка и економска сарадња између две пријатељске државе.

Током посете реализован је и краћи куртоазни сусрет амбасадора Стојановића са шефом Дипломатског протокола Хашемитске Краљевине Јордан, амбасадором Мохамадом Ал Занаитијем.


Vesti

На позив гувернера сиријских региона Тартуса и Латакије, амбасадор Радован Стојановић реализовао је посету градовима Тартусу и Латакији у периоду од 20. до 22. децембра 2021. године.

Током посете реализовани су састанци са гувернером Тартуса Сафан Абу Садом, гувернером Латакије Амер Исмаил Хилалом, представницима Привредне коморе Тартуса, Коморе пољопривредних произвођача Тартуса, Удружења туристичких радника Тартуса и Удружења бродских превозника Сирије са седиштем у Тартусу.

Такође, амбасадор Стојановић посетио је Митрополију антиохијске патријаршије, где је примљен од стране митрополита Атанасија Фахда.


Vesti

Држављани Србије могу да уђу у Сирију само из Либана, преко копненог ГП „Масна“.

За улазак је потребан сертификат за две дозе вакцине против вируса COVID-19 или негативан PCR-тест урађен у државној лабораторији у Бејруту или у Србији, не старији од 96 сати.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова